De bedste bobler til fejringen

Der er ikke noget som, når studenterne springer ud, gode venner vies, nogen fylder rundt eller andre gode anledninger til at fejre andre eller én selv. Det er også de færreste fejringer, hvor man ikke lige hører en flaske poppe i baggrunden, og de flotte, højstilkede glas findes frem. Nogle gange behøver man ikke en større anledning end en fejring af livet, venskabet eller en forfremmelse. En selvfølge, der ofte går igen er den flotte, mousserende vin, der perler på tungen og får smilet frem på læben. Derfor har vi herunder samlet de bedste bud på, hvad der skal poppe op ad flaskerne.

Asti

Selvom det er lidt et fyfy-ord, så er asti altså bare noget, der falder i de flestes smag. Det er en sødere mousserende vin fra Italien, og så er det bare en vintype, som alle kender og holder af. Den kan købes i de fleste butikker, og så er den ofte meget prisvenlig. Vinen produceres af mange forskellige, så det er naturligvis muligt at finde lige dén asti, der passer bedst til dine smagsløg. Her kan den helt klassiske Asti Spumante gøre sig gældende. Den er let og perlende, og så er det én, som alle kan lære at holde af.

Mousserende rosé

En let og perlende rosé er perfekt til sommerfejringen. De er ofte let drikkelige med behagelige noter af bær og i sjældne tilfælde rosé. De mousserende rosévine kan fås i et bredt udvalg af både farver og smage med noter af forskellige bær. Fra den helt klassiske kending Verdi til de mere sofistikerede rosévine er du sikret en let boblende vin, som de fleste holder af. Den kan være med til at sætte den sidste prik over í’et i fejringen og sammenkomsten. Mousserende rosévine gør sig desuden også utroligt godt som velkomstdrinks.

Champagne

Vi kommer selvfølgelig heller ikke udenom champagnen. Intet siger fest og fejring som en god og sprudlende champagne fyldt med liv. De er tit en anelse mere skarpe i smagen, men så er de også fyldt med delikat og sprudlende smag. Det er også muligt at få mere søde champagner som står klart frem med en frisk dugt at blomster og sød frugt. Her er louis tollet champagne premier cru sec et rigtigt godt bud på en champagnetype, som mange vil falde for. Det er derfor en god vin i den gode ende af de billige champagner. Så det er bare at komme i gang med at poppe flasken og skåle til de mange fejringer.